You are currently viewing ΜΥΚΗΝΕΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται στην Αργολίδα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, περίπου 90 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», όπως τις περιγράφει ο Όμηρος στο επικό του ποίημα, ήταν το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ελλάδας της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (1350-1200 π.Χ.), ο αρχαιολογικός χώρος έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. μυθολογία, ιδρυτής των Μυκηνών ήταν ο Περσέας, γιος του Δία και της Δανάης, κόρης του βασιλιά Άργους.

Η Πύλη των Λεόντων είναι ένα υπέροχο μεγαλιθικό μνημείο που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο γνωστό δείγμα μνημειακής γλυπτικής στην Ευρώπη. Αυτή είναι η κύρια είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών, που χτίστηκε γύρω στο 1250 π.Χ. Η πύλη πήρε το όνομά της από το ανάγλυφο δύο λιονταριών που κοσμούν το τριγωνικό ανάγλυφο.

Κυκλώπεια Τείχη: Τα τείχη της πόλης που χτίστηκαν από γίγαντες Σύμφωνα με το μύθο, ο Περσέας, ο ιδρυτής των Μυκηνών, ανέθεσε στον Κύκλωπα, έναν γίγαντα από τη μικρασιατική μυθολογία, να χτίσει τα τείχη της πόλης, εξού και το όνομα «Κύκλωπας».

Ο Ταφικός Κύκλος, που βρίσκεται δυτικά της Μυκηναϊκής Ακρόπολης, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής και μας παρέχει πληροφορίες για την ταφική αρχιτεκτονική και ταφικές πρακτικές των Μυκηναίων. Περιέχει 26 τάφους που χρονολογούνται γύρω στο 1650-1550 π.Χ.

Ο Θολωτός Τάφος του Ατρέα: Ο Θολωτός Τάφος του Ατρέα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ακρόπολης των Μυκηνών. Είναι ο πιο εντυπωσιακός από τους εννέα μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στις Μυκήνες, που χρονολογείται από το 1350 π.Χ. και 1250 π.Χ

Τέλος, πρέπει να γίνει μια σύντομη αναφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, που βρίσκεται στη βόρεια πλαγιά της Ακρόπολης και εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2003. Το μουσείο παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο και η έκθεση οργανώνεται σε τέσσερις ξεχωριστές ενότητες. Οι δύο πρώτες αίθουσες είναι αφιερωμένες στη ζωή των Μυκηναίων και τα ταφικά τους έθιμα, ενώ η τρίτη ασχολείται με τη χρήση του χώρου και τις μυκηναϊκές δραστηριότητες στην ιστορική περίοδο. Τέλος, το μουσείο προσφέρει επίσης εργαστήρια αφιερωμένα στη συντήρηση κεραμικών και μεταλλικών αντικειμένων.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μου.
Ελπίζω να σας αρέσει το βίντεο.
Καλή θέαση!!!

Αφήστε μια απάντηση